XXI Valtakunnalliset Haavapäivät 1.-2.2.2018

OHJELMA

Ilmoittautuminen

Tervetuloa XXI Valtakunnallisille Haavapäiville Finlandia-taloon!

Mobiilisovelluksen voi ladata Windows, iOS ja Android -laitteisiin tai käyttää sitä m.eventos.fi/haavapaivat -osoitteen kautta. Ladattava mobiilisovellus löytyy käytössäsi olevan älypuhelimen tai tabletin sovelluskaupasta Prospectum Eventos Mobile -nimellä. Mobiilipalvelun lataamiseksi tarvitaan pin-koodi, joka on 0202. Eventos Mobile -palvelu mahdollistaa osallistujien sujuvan viestinnän ja vuorovaikutuksen niin luennoitsijoiden kuin järjestäjän kanssa koulutuspäivien aikana. Eventos Mobilesta löytyy Valtakunnallisten Haavapäivien ohjelma, luento- ja posteritiivistelmät sekä näyttelyyn osallistuvien yritysten esittelyt.

XXI Valtakunnalliset Haavapäivät järjestetään 1.-2.2.2018 Finlandia-talossa Helsingin keskustassa Mannerheimintien varrella. Ajan hengen mukaisesti koulutuspäivien teema on ” Muutos- haaste vai mahdollisuus?”.  Tällä ajankohtaisella teemalla Suomen Haavanhoitoyhdistys haluaa nostaa haavapotilaat ja haavahoitajat, terveydenhuollon ammattilaiset esille. Torstain ohjelma on saanut nimen päivänpolttavat; haavat, kustannukset ja Sote. Torstain aikana tarkastelemme laaja-alaisesti kroonisten haavojen esiintyvyyttä ja kustannuksia, tarkemmin paneudumme lymfödeeman taustaan ja turvotuksen hoitoon. Diabeettinen jalkahaava ja painehaavan ennaltaehkäisy ovat aina haastavia aiheita. Lisäksi avaamme haavanhoitotuotteiden kilpailutuksen saloja. Torstai päättyy paneelikeskusteluun. Keskustelijat edustavat terveydenhuollon kenttää laajalti. Paneelin vetäjä on toimittaja Pirjo Kauppinen. Panelistit:  Tuija Kumpulainen, johtaja, STM, Hyvinvointi- ja palveluosasto, emeritusprofessori Martti    Kekomäki, terveysoikeuden professori ja HUS:in hallintoylilääkäri Lasse Lehtonen, sairaanhoitaja ja Tehyn hallituksen jäsen Nina Pulkkinen, Itä-Suomen yliopiston potilasturvallisuusprofessori Risto Roine sekä koulutusvastuujohtaja, THM Salla Seppänen Savonia Ammattikorkeakoulusta. Yleisöllä on mahdollisuus esittää panelisteille kysymyksiä ja kommentteja. Viestiseinän kautta kysymykset ja kommentit voi esittää anonyymisti.

Torstaina iltapäivällä järjestetään Suomen Haavanhoitoyhdistys ry:n vuosikokous, jonne kaikki jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita. Esityslistalla on sääntömääräisten asioiden lisäksi yhdistyksen uudistettujen sääntöjen käsittely.

Torstain koulutuspäivän päättää Finlandia-talossa järjestettävä iltajuhlagaala, jonka omavastuuhinta on 40 euroa. Gaalan pukukoodina on tumma puku, naisille tämä antaa mahdollisuuden pukeutua aina täyspitkästä iltapuvusta juhlavaan mekkoon. Gaalaillallinen tarjoillaan pöytiin. Illan esiintyjä on toistaiseksi varjeltu salaisuus, mutta radiosta tuttu ääni!

Suomen juhliessa 100-vuotiasta itsenäisyyttään, haluaa myös Suomen Haavanhoitoyhdistys nostaa esille Suomen 100-vuotiaat. Perjantain aikana perehdymme vanhuksiin haavapotilaana, niin leikkaushoidon kuin kotihoidon aikana.  Vanhuksen hauraus korostuu haavatuotevalinnassa, kivunhoidossa ja ravitsemuksessa, sekä jo ihon rakenteen ainutlaatuisuudessa. Kaikkiin näihin kysymyksiin saat vastauksen perjantain luennoissa.

Perjantaina on myös toista kertaa järjestettävä rinnakkaissessio lääkäreille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Rinnakkaissessiossa luennoidaan vaskuliiteista ja harvinaisista haavoista, alipaineimuhoidon kompastuskivistä sekä haavatuotevalinnasta lääkärin näkökulmasta. Käytännönläheiset luennot ovat haavareviisiosta, ihobiopsiasta ja antibioottihoidosta.

Finlandia-talossa lounas ja näyttely ovat samassa tilassa. Lounastauot on suunniteltu riittävän pitkiksi, jotta koulutuspäivien osallistujat ehtivät sekä ruokailemaan että kiertämään näyttelyssä.

XXI Valtakunnallisilla Haavapäivillä on jo toista kertaa ePosteriesitykset sekä torstaina että perjantaina. Olitpa kokenut posteriesiintyjä tai noviisi, tämä on sinun tilaisuutesi esittää omaa tutkimustasi kannustavassa ilmapiirissä. ePostereista löydät SHHY:n sivulta erilliset ohjeet.

XXI Valtakunnallisille Haavapäiville on haettu Helsingin Yliopiston lääketieteelliseltä tiedekunnalta erikoislääkärikoulutukseen teoreettisia koulutustunteja.
"Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta on hyväksynyt järjestämänne koulutustilaisuuden teoreettiseksi kurssimuotoiseksi koulutukseksi seuraavasti: Endokrinologia  (8), Geriatria  (8), Ihotaudit ja allergologia (8), Infektiosairaudet  (2), Ortopedia ja traumatologia (8), Plastiikkakirurgia  (8), Sisätaudit /eriytyvä koulutus (2), Työterveyshuolto (2), Verisuonikirurgia  (8), Yleiskirurgia  (8), Yleislääketiede (8), Kirurgia / runkokoulutus (8), Sisätaudit /runkokoulutus (2)"

XXI Valtakunnalliset Haavapäivät on tarkoitettu kaikille meille, terveydenhuollon ammattilaisille, olkoon polkunne haavanhoidossa jo tallautunut tai alkuvaiheessa.

Finlandia-talossa tapaamisiin ja lämpimästi tervetuloa,

Suomen Haavanhoitoyhdistys ry:n hallitus

Kuva: Finlandia-talo, Rauno Traskelin