XXII Valtakunnalliset Haavapäivät 31.1.-1.2.2019

Tervetuloa XXII Valtakunnallisille Haavapäiville 31.1-1.2.2019 Helsingin Messukeskuksen uusittuun Siipeen!

XXII Valtakunnallisille Haavapäiville ilmoittautuneet, olette saaneet sähköpostiin tietoa Haavapäivistä ja osallistumiskortin. Viestin lähettäjä on Eventos.

XXII Valtakunnallisten Haavapäivien 2019 pääteemana on Akuutit haavat –Apua ajoissa. Torstaina koulutuspäivän aiheena ovat akuutit haavat, meillä ja maailmalla. Pulmien perjantai-teemalla pääsessiossa on perjantaina tarjolla enemmän haavanhoidon käytäntöä kun teoriaa. Perjantaina järjestetään samaan aikaan pääsession kanssa lääkäreille ja muille aiheesta kiinnostuneille oma sessio Haavainfektiot-teemalla.

Torstain koulutuspäivä alkaa luennolla akuuttien haavojen paranemisesta, jonka jälkeen saamme tietoa siitä, miten haavapotilasta ohjataan puhelimessa erilaisten haavojen hoidossa sekä miten traumahaavoja hoidetaan päivystyksessä. Ennen lounastaukoa syvennymme vielä palo- ja paleltumavammojen etiologiaan ja hoitoon. Iltapäivällä saamme kuulla, millaisia haavoja hoidetaan ylipainehappihoidossa, jonka jälkeen matkaamme kehitysmaihin ja sotatantereelle kokeneiden kirurgien matkassa.

Perjantaiaamupäivän luennot ovat interaktiivisia, joissa luennoitsijat esittelevät aiheitaan pitkälti tapausselostuksien avulla. Kun krooninen haava akutisoituu- sessiossa puhutaan iskeemisestä raajasta, sen oireista ja diagnostiikasta verisuonikirurgin näkökulmasta. Tähän liittyen saamme kuulla ja nähdä ongelmallisia tapauksia niin diabeetikon jalkahaavan rajusta infektiosta kuin iskeemisen jalan käytännön haavanhoidosta haavahoitajien esittämänä.
 
Lounaan jälkeen jatkamme käytännön haavaongelmien parissa siirtymällä leikkausten jälkeisiin haavaongelmiin. Käsittelyn alla ovat usein ongelmalliset ja uusiutuvat sinus pilonidalis-haavat, joiden lisäksi kuulemme sektiohaavojen komplikaatioista ja yleisesti erilaisten leikkausten jälkeisistä seroomaongelmista ja niiden hoidosta. Perjantain iltapäiväsessiossa pureudumme haavanhoidon hygieniaan ja aseptiikkaan kuulemalla ensin esityksen infektioiden ehkäisystä kotoa käsin leikkaussaliin. Tämän jälkeen saamme kuulla, miten haavoja tulee hoitaa aseptisesti oikein ja lopuksi sen, millä haavanhoitotuotteilla voimme edistää haavojen paranemista.

Perjantaina samaan aikaan pääsession ohjelman kanssa järjestetään rinnakkaissessio lääkäreille ja muille aiheesta kiinnostuneille, jonka teemana ovat Haavainfektiot. Rinnakkaissessioon ilmoittaudutaan Haavapäivien ilmoittautumislomakkeen kautta, jossa tulee tilajärjestelyjen vuoksi erityisesti huomioida se, haluaako osallistua perjantaina 1.2.2019 pääsalin luennoille vai rinnakkaissessioon. Kumpaankin ei ole mahdollista ilmoittautua. Rinnakkaissession ohjelma on löydettävissä https://www.shhy.fi/haavapaivat/laakarien-ohjelma/

Koulutuspäivien ohjelma on suunniteltu siten, että siitä löytyy mielenkiintoisia luentoja kaikentasoisille haavoista kiinnostuneille hoitoalan ammattilaisille!

XXII Valtakunnallisilla Haavapäivillä on kolmatta kertaa mahdollisuus esittää Haavapäiville hyväksytty abstrakti ePosterisessiossa. ePosterit esitetään torstaina lounastauon aikana klo 12-12.45 huone 215. Tämä on hyvä tilaisuus esittää omaa tutkimusta kannustavassa ilmapiirissä.

Valtakunnallisten Haavapäivien ohjelmat, luennoitsijoiden esittelyt sekä luento- ja posteritiivistelmät ja näyttelyyn osallistuvien yritysten esittelyt tulevat ladattavaan Mobiilisovellukseen. Mobiilisovellus mahdollistaa osallistujien sujuvan viestinnän ja vuorovaikutuksen mm. Viestiseinän avulla osallistujien ja luennoitsijoiden välillä koulutuspäivien aikana. Sen avulla osallistujien on helppo olla aktiivisia ja esittää kysymyksiä sekä kommentteja luennoitsijoille.  Tammikuussa 15.1.2019 jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostilla osallistumiskortti, joka tulee tulostaa mukaan Valtakunnallisille Haavapäiville. Kannattaa tarkastaa myös roskaposti, mikäli osallistumiskorttiviestiä ei näy. Osallistumiskortin saa Messukeskuksesta rekisteröitymistiskiltä, mikäli se ei saavu ilmoittamaanne sähköpostiin.Tarkemmat ohjeet Mobiilisovelluksen lataamisesta tulevat samassa sähköpostissa. 

Suomen Haavanhoitoyhdistys ry:n vuosikokous järjestetään torstaina luentojen jälkeen klo 15.30, jonne toivotamme kaikki yhdistyksen jäsenet lämpimästi tervetulleiksi päättämään yhteisistä asioista.  

Torstaina 31.1.2019 klo 19.00 alkaen järjestetään perinteiseen tapaan iltajuhla ja tällä kerralla juhlan näyttämönä toimii Hotelli Radisson Blu Plaza. Luvassa on mukavaa yhdessäoloa hyvän ruoan ja musiikin kera. Iltajuhlan teemana on BILEET ja musiikista illan kuluessa vastaa Bilebändi Telaketju. Huomioithan, että ilmoittautuminen iltajuhlaan on sitova!

Lämpimästi tervetuloa Haavapäiville!

Suomen Haavanhoitoyhdistys ry:n hallitus

XXII Valtakunnallisille Haavapäiville haetaan Helsingin Yliopiston lääketieteelliseltä tiedekunnalta erikoislääkärikoulutukseen teoreettisia koulutustunteja.

OHJELMA ja osallistumishinnat.

Ilmoittautuminen on avattu!