XXI Valtakunnalliset Haavapäivät – iso rutistus onnistuneesti ohi!

0

XXI Valtakunnalliset Haavapäivät – iso rutistus onnistuneesti ohi!

Valtakunnalliset Haavapäivät järjestettiin 21. kertaa 1.-2.2.2018 ensimmäistä kertaa Helsingin Finlandia-talolla. Puitteet koulutuksen järjestämiseksi Finlandia-talolla olivat avarat ja upeat niin järjestäjille, osallistujille kuin näytteilleasettajillekin. Osallistujia oli runsaslukuisesti molempina päivinä, perjantaina jopa niin, että lääkäreille ja muille aiheesta kiinnostuneille oleva koulutustila ei riittänyt vaan koulutustilan seinä avattiin, jotta kaikki halukkaat pääsivät kuuntelemaan itselleen mielenkiintoisia luentoja. Tähän sessioon oli toki lomakkeella oma ilmoittautumisensa, joiden perusteella tilan olisi pitänyt riittää kaikille ilmoittautuneille. Onneksi Finlandia-talolta löytyi joustavuutta asian hoitamiseksi kuulijoiden kannalta suotuisasti.

Torstaina saimme kuulla asiantuntijaluentoja lymfaturvotuksesta ja turvotuksen hoidosta sekä haavanhoidon kustannuksista mm. diabeetikon jalkahaavoihin ja painehaavoihin liittyen. Lisäksi saimme arvokasta tietoa haavanhoitotuotteiden kilpailutuksesta ja kustannuksista. Iltapäivällä järjestetty todellisten asiantuntijoiden paneelikeskustelu aiheesta Hoitaako sote haavat kirvoitti niin panelistien kuin kuulijoidenkin kommentoinnit äärimmilleen.

Koulutuspäivän jälkeen pidettiin yhdistyksen vuosikokous, johon osallistui kaikkiaan 27 yhdistyksen varsinaista jäsentä. Kokouksessa valittiin yhdistykselle uusi varapuheenjohtaja, johon tehtävään valittiin auktorisoitu haavahoitaja Sari Korhonen Savonlinnasta. Hän on aiemmin toiminut yhdistyksen hallituksen jäsenenä ja rahastonhoitajana kuuden vuoden ajan. Onnea Sarille valinnasta varapuheenjohtajaksi ja tervetuloa joukkoon! Muutoin hallituksen kokoonpano pysyi ennallaan tulevan hallituskauden ajan.

Vuosikokouksen jälkeen tapahtui nopea valmistautuminen Haavapäivien iltajuhlaan, jossa koettiin tärkeä ja yhdistyksenkin kannalta historiallinen hetki. Yhdistyksen hallitus luovutti hakemansa Valkoisen ruusun ritarikunnan 1 luokan ansiomitalin kultaristein yhdistyksen perustajajäsenelle, Suomen haavanhoidon äidille Helvi ”Hetu” Hietaselle. Kyseessä on ensimmäinen yhdistyksen hakema presidentin myöntämä ansiomerkki Haavanhoitoyhdistyksen 22-vuotisen olemassaolon aikana. Tämän historiallisen hetken jälkeen muistettiin luonnollisesti myös toista erityisen tärkeää ryhmää eli auktorisoituja haavahoitajia. Kultaiset H-pinssit ja auktorisointitodistukset luovutettiin iltajuhlassa kuudelle uudelle auktorisoidulle haavahoitajalle. Kriteerit täyttäneitä hakijoita oli seitsemän yhden ollessa estynyt osallistumasta iltajuhlaan.

Perjantaina Haavapäivien teemana oli satavuotias Suomi ja Suomen satavuotiaat sekä rinnakkaissessiossa lääkäreille ja muille aiheesta kiinnostuneille koulutussessio teemalla Haavat haltuun. Haavapäivien osallistujat ovat selkeästi haava-asialle vihkiytyneitä, sillä kysymysten tulva niin Viestiseinälle kuin ihan perinteisesti mikrofonin kauttakin oli huikea. Kiitos siitä kaikille osallistujille!  

Haluan esittää mitä nöyrimmät kiitokseni ensinnäkin päivien puheenjohtajille Haavanhoitoyhdistyksen perustajajäsen Sirpa Asko-Seljavaaralle ja kunniajäsen Minna Kääriäiselle päivien johtamisesta. Suuret kiitokset ansaitsevat myös kaikki asiantuntijapanelistit, jotka kiireistään huolimatta tulivat koulutuspäiviemme paneelikeskustelijoiksi sekä paneelin juontaja Pirjo Kauppiselle.

Lisäksi kiitokset kuuluvat Suomen Lääkäriliiton erityispätevyystoimikunnalle rinnakkaissession järjestämisestä lääkäreille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Ilman asiantuntijaluennoitsijoita koulutuspäiviä ei pystytä järjestämään, joten myös te kaikki luennoitsijat ansaitsette lämpimät kiitoksemme.

Ammatillisen haavatuotenäyttelyn järjestäminen ei onnistuisi ilman kaikkia teitä yritysyhteistyökumppaneitamme, joten sanat eivät riitä kertomaan, miten tärkeä rooli teillä on koulutustapahtumiemme onnistumisessa. Kiitos siitä teille kaikille! Lopuksi haluan kiittää vielä koko hallitusta siitä uurastuksesta opintopäivien suunnittelussa ja toteuttamisessa, joka talkoovoimin ollaan saatu aikaiseksi vähillä yöunilla, palkkatyöstä poissaoloilla ja mittaamattomilla työtunneilla.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan koulutuspäivien palautteitanne, joista voimme jälleen ottaa opiksemme ja kehittää opintopäiviämme palautteidenne mukaan. Palautekysely saapuu ilmoittautumislomakkeelle laittamaanne sähköpostiin maanantaina 5.2.2018, johon vastattuanne saatte paluupostissa osallistumistodistuksen niistä tapahtumista, joihin olette ilmoittautumislomakkeella ilmoittautuneet.

Yhdistyksen hallitus hengähtää nyt hetken keräten voimia ja ajatuksia ensi vuoden Haavapäivien teemaksi ja aiheiksi. Tulevan syksyn alueelliset haavakoulutukset järjestetään 26.10.2018 Turun Logomossa ja 30.11.2018 Seinäjoen kokoustalo Framissa. Lisätietoa koulutuksista, ohjelmasta ja ilmoittautumisesta löydätte yhdistyksen verkkosivuilta www.shhy.fi.

Ihanaa kevään odotusta kaikille!

Heli Kallio
SHHY ry, puheenjohtaja

   

 

Ole ensimmäinen kommentoija

Lisää kommentti