Tiivistä koulutuspäivien suunnittelua ja kokoustamista

0

Tiivistä koulutuspäivien suunnittelua ja kokoustamista

Yhdistyksen hallitus kokousti täydellä kokoonpanolla perjantaina 29.9.2017 Helsingissä. Edellinen kokous ja samalla yhdistyksen kehittämispäivä vietettiin elokuussa Koivulahden Rapukartanolla, jossa kokoustamisen ohella ideoitiin tulevaa. Tuolloin päätettiin järjestää ensimmäistä kertaa yhteistyötapaaminen kannattajajäsenyritysten kanssa seuraavien Haavapäivien järjestämispaikassa Finlandia-talolla. Tapaaminen järjestettiin ennen hallituksen kokousta ja paikalla oli yhteensä 18 yritysten edustajaa. Tapaamisessa käytiin läpi yhdistyksen tulevia tapahtumia ja erityisesti tulevia Valtakunnallisia Haavapäiviä järjestämispaikan ollessa uusi sekä hallituksen toimijoille kuin yhteistyökumppaneillekin. Yhteistyökumppanit saivat esittää kysymyksiä niin hallituksen edustajille kuin Finlandia-talon yhteyshenkilöllekin. Lopuksi kierrettiin katsastamassa Haavapäivien tulevat näyttelytilat avarassa ja valoisassa Piazza-tilassa. Hallituksen edustajien mielestä tapaaminen oli niin antoisa, että samanlainen tapaaminen järjestetään mahdollisesti jatkossa vuosittain.

Hallituksen kokouksen esityslistalla oli pääasiassa koulutuksiin liittyviä käytännön asioita, sillä syksy on toden teolla jälleen alkanut yhdistystoiminnassa. SHHY on mukana 12.-13.10. Tampereella järjestettävässä kansallisessa diabeetikon jalkasymposiumissa ja sen jälkeen jo viikon päästä järjestämässä Savonlinnassa alueellista haavakoulutusta. Koulutusten järjestäminen vaatii hallituksen toimijoilta runsaasti omaehtoista vapaa-aikaa toiminnan sujumiseksi. Isot kiitokset koulutusten järjestämismahdollisuudesta kuuluvat myös alueellisten koulutusten paikallisille järjestäjille niin Savonlinnassa kuin Kuusamossakin. Näiden koulutusten suhteen asiat alkavat olla mallillaan, joten katseet on jo suunnattu ensi vuoden Valtakunnallisiin Haavapäiviin.

Haavapäivien pääsessioiden sekä rinnakkaissession ohjelmat alkavat olla valmiina ja jo julkaistuna yhdistyksen verkkosivuilla. Muutokset ohjelmaan ovat toki vielä mahdollisia mutta sivuja päivitetään jatkuvasti. Kannattaa siis käydä tutustumassa yhdistyksen verkkosivuilla Valtakunnallisiin Haavapäiviin, joiden teemana ensi vuonna on Muutos - haaste vai mahdollisuus? Torstain ohjelmassa on päivänpolttavia kysymyksiä olemassa olevista ja tulevista haasteista; haavojen aiheuttamista kustannuksista ja Sotesta. Torstaina iltapäivällä järjestetään myös kyseisiä aiheita koskien paneelikeskustelu. Luennoitsijoiden sekä panelistien nimet julkaistaan myöhemmin verkkosivuilla. Perjantaina Haavapäivien pääsession aiheena on Suomen 100-vuotias, jolloin luennoissa keskitytään ikäihmisiin, haavoihin ja niiden aiheuttamiin haasteisiin. Rinnakkaissessiona perjantaina lääkärien haavanhoidon erityispätevyystoimikunta järjestää koulutuksen lääkäreille ja muille aiheesta kiinnostuneille teemalla Haavat haltuun.

Koulutusten suunnittelun lisäksi hallitus suunnittelee vuosittain jaettavaa materiaalia myös Stop painehaavoille-päivää koskien. Kokouksessa mietittiin ja ideoitiin jaettavaa materiaalia kuin myös mahdollisuuksia kyseisen päivän nostamisesta valtakunnan tietoisuuteen näkyvämmin.

Tämän vuoden vuosikokouksessa esitettiin jäsenistölle alustava yhdistyksen sääntömuutosehdotus, jonka työstämistä ollaan siitä lähtien jatkettu. Muutosehdotus saatiin kokouksessa valmiiksi ja voidaan nyt lähettää yhdistysrekisteriin esitarkastettavaksi ennen seuraavaa vuosikokousta.

Paljon ollaan siis kesätauon jälkeen saatu aikaiseksi ja työ jatkuu koko ajan. Hallitus pyrkii tiedottamaan tärkeistä asioista ja päätöksistä niin Haava-lehdessä, yhdistyksen Facebook-sivuilla, yhdistyksen verkkosivuilla kuin täällä blogissakin. Käykää lukemassa kuulumisia ja kommentoikaa sekä laittakaa viestiä ja ehdotuksia, kun sellaisia mieleenne tulee. Otamme kaikki ehdotukset avoimin mielin vastaan:)

Aurinkoisia syyspäiviä kaikille lukijoille!

Ole ensimmäinen kommentoija

Lisää kommentti